Norsk

Velkommen! Glimma Publishing er et lite forlag som skal gi en stemme til kommende forfattere og poeter fra rundt om i verden. Vi vil hovedsaklig utgi samlinger av fortellende dikt, noveller, lynfiksjon og kreativ sakprosa.

Hva er Glimma?

Nord i Norge, nord for polarsirkelen i Hamarøy kommune ligger bygda Presteid, med utsikt over den vakre Presteidfjorden. Innerst i fjorden ligger Glimma, innenfor en havstrøm hvor vannet strømmer med flo og fjære i Presteidfjorden.

Vi vokste opp i nærheten av Glimma, men gården var også hjem til forfatter og Nobel pris vinner Knut Hamsun. Fra han var ni til han var fjorten bodde han hos onkelen Hans Olsen og jobbet på kirkegården med utsikt over Glimma.

I midnattssolens rike er Glimma en magisk plass. I sommermånedene pleide vi å fiske og gå på turer til langt på natt, siden sola aldri går ned. Ved glimmas bredder er det tidevannspytter fulle av liv, og i skogene rett ved er det ofte reinsdyrsflokker å se, noen ganger svømmende på tvers av Glimma. Området har også vært hjem for samene i tusener av år, og reinsdyr er en viktig del av deres kultur.

I Hamarøy lærer man å prissette kunst fra tidlig alder, og ingen er uberørt av det ettermælet Knut Hamsuns har gitt. Denne tilknytningen til litteratur er grunnen til at vi har started Glimma Publishing.